Monique Dhooge

Rituele Levensbegeleiding

Afscheid nemen

Bramen augustus

Laatst vroeg iemand me of ik wilde zeggen tegen mensen, en ook wilde aangeven in de workshop Liefdevol Levenseinde, dat afscheid nemen zo zwaar was voor haar dierbare, dat bezoek ontvangen niet meer ging.

Mensen die afscheid nemen van het leven, afscheid nemen van familie, vrienden, collega’s, bekenden, het valt zo zwaar. Jij gaat daar heen. Neemt één keer afscheid. Dat is al heel zwaar voor jou. Iemand die afscheid van het leven en de mensen uit zijn of haar leven, neemt wel vijftig keer of meer afscheid. Dat kost zoveel energie. Natuurlijk is elkaar zien fijn. Maar soms lukt het niet meer.

Haar advies was: schrijf een brief of kaart met mooie herinneringen. Dat kan op momenten gelezen worden dat het uitkomt. Haar dierbare had ook veel mooie herinneringen gekregen. Dat gaf veel mooie, warme energie.

Wij nemen één keer afscheid van iemand die overgaat

Wil je meer weten over afscheid van het leven? Heb je interesse in de dagworkshop Liefdevol Levenseinde op zaterdag 29 april?

Ga naar de contactpagina, 0631052510 Whatsapp of bellen, via Messenger of stuur een mailtje naar info@moniquedhoogerituelelevensbegeleiding.nl