Monique Dhooge

Rituele Levensbegeleiding

Inspiratiebrief van januari 2023

Inspiratiebrief januari 2023

Liefdevolle zorg in de laatste levensfase

We zijn alweer in de laatste week van januari. Ik hoop dat je het jaar goed bent begonnen. De beste wensen voor 2023 voor jou. Een goede gezondheid en de kracht om met moeilijke tijden om te gaan wens ik je.

Eind 2022 heb ik het al in een nieuwsbrief geschreven. Vanaf maart 2023 ga ik bijeenkomsten Liefdevol levenseinde verzorgen. Een hele dag samen praten over de laatste levensfase. We delen, ervaren, leren en doen in:

  • Wat sterven voor jou betekent
  • Het Sterfproces
  • Spirituele communicatie
  • Rituelen
  • Fysieke zorg
  • Voorzorg, zelfzorg en nazorg

Eind februari worden de data bekend voor het voorjaar. De bijeenkomsten zijn in Klooster Sambeek. Van 10.00 tot 16.00 uur. Kosten zijn € 75,00 inclusief vegetarische lunch, koffie, thee, sap en iets lekkers.

Caregiver, werken bij Home Instead

Vanaf 15 februari begin ik met mijn werk bij Home Instead als caregiver. Mensen met dementie begeleiden in hun woonsituatie. Al langer was ik naar dit werk op zoek. Ik heb er veel zin in.

Als caregiver bied je hulp bij structuur van de dag bij mensen die graag thuis willen blijven wonen. Hun gezondheid is kwetsbaarder en het dagelijks leven wordt moeilijk vanwege beginnende dementie. Fijn om er te zijn voor deze mensen. Om hen te begeleiden bij de moeilijkheden die dementie met zich meebrengt. Fijn dat zij in hun eigen omgeving begeleid kunnen worden. Dit werk kan ik goed combineren met Rituele levensbegeleiding en bijeenkomsten Liefdevol levenseinde vanuit mijn praktijk. Ik ben blij weer met collega’s te werken in een zelfde organisatie. Samen zorgen voor het welzijn van mensen.

Levend verlies. Ook bij dementie komt rouw. Bij naasten en de mensen met dementie.