Monique Dhooge

Rituele Levensbegeleiding

Inspiratiebrief van mei 2023

Kweepeerbloesem

Voorjaarsgroen

Het was alsof ik lang had geslapen. Ik bleek niet de enige te zijn die dat gevoel had. Ineens is alles groen om ons heen. Of in bloei. De kersenbomen achter de tuin, de kweepeer in de voortuin. Veel groen aan de bomen. Alsof het een andere wereld is.

De wereld draait gewoon door. De zon komt iedere dag weer op. Of we het leven als moeilijk ervaren of niet. Dit zijn de constanten. Daar tussendoor leven we. Soms voelt het als overleven. Dat is jammer en niet nodig. Er is geen probleem dat Vertrouwen niet kan oplossen, schrijft Marianne Williamson. Vertrouwen. Het is zo belangrijk. Ik ben het ook af en toe een beetje kwijt. Maar zoek dan weer naar wat me energie geeft. Zodat overleven weer leven wordt. De mensen om me heen. Mijn werk. Maar ook werken in de tuin, wandelen, de natuur, koken/ bakken, de vieringen en bijeenkomsten die ik organiseer. Zo staat er weer een retraitedag op het programma in het fijne, leuke, levendige klooster in Sambeek. Waar je weer in verbinding komt met jezelf en hierdoor in verbinding met de ander. Op zaterdag 10 juni van 10.00-16.00 uur. Kosten €95,00. Kijk ook eens naar de ervaringen op Retraitedag Sambeek van 11 juni 2022.

Tijdens een retraitedag kom je weer in verbinding met jezelf. Hierdoor kom je weer in verbinding met anderen

Bijeenkomsten

17 Juni is er weer een dagworkshop Liefdevol Levenseinde.

Zondagavond 18 juni de zomerzonnewende. Uitnodiging volgt nog. Deze zijn in Gemert, Rooije Hoefsedijk 86. Ervaring Liefdevol Levenseinde: een inspirerende dag vol leven.

Bijna iedere zondag is er een zondagochtendgroep bijeenkomst in Gemert-Bakel. Steeds op een andere plek. Als je interesse hebt, neem gerust contact op. Vrijdagmiddag is bekend waar we het leven vieren.

Een licht zijn

Soms is het wat donker om ons heen. We kunnen allemaal een licht zijn, al lijkt dan soms moeilijk. Waar ben je dankbaar voor? Kun je iedere dag iets bedenken waar je dankbaar voor was die dag? Als je iedere dag dit opschrijft of op een papiertje in een pot of doosje doet zie je je dankbaarheid groeien. Wordt het weer lichter om je heen. Het gaat niet vanzelf. Je moet er iets voor doen. Maar het helpt je zo. Dankbaarheid.