Monique Dhooge

Rituele Levensbegeleiding

Leren leven vanuit liefde

Wenteltrap

Wat is het fijn nabij te mogen zijn. Sinds half september werk ik niet meer in het grote bedrijf waar ik in augustus 2020 begonnen ben. Doordat ik niet meer de hele dag met mijn hoofd werk, merk ik dat ik heel nabij mag zijn bij mensen. Bijzondere gesprekken, intieme gesprekken. Ik leef weer zoals ik eerst leefde. Vanuit mijzelf, mijn intuïtie volgend. Hierdoor komt wat nodig is weer naar me toe. Dat klinkt zweverig. Voor mijn gevoel is mijn leven magisch. Ondanks minder leuke kanten. Ik heb een magisch leven. Als ik luister naar mezelf komt vanzelf wat ik nodig heb. Dat is belangrijk om goed te kunnen begeleiden.

Bijzondere  gesprekken, begeleiding. Zo fijn nu te kunnen zeggen als iemand vraagt: heb je eigenlijk wel een idee hoe je het gaat aanpakken? Mensen hebben zo veel meegemaakt. Ook vaak geweld, fysiek, verbaal, non-verbaal. “Jazeker. Als je mij vertrouwt en je kunt meegaan in wat we doen, dan komt het goed”. Iedere begeleiding is anders. Ieder levensverhaal is anders. Meditatie, gebed, kleine viering met persoonlijk symbool. Persoonlijke rituelen. Gesprekken. Soms op een yogamatje, een andere keer in de natuur. Of gewoon bij iemand thuis.

Als ik voor een kennismakingsgesprek kom, kan ik niet bedenken wat gaat passen. Na hun levensverhaal gehoord te hebben, of dat voor een vreugdevol levensmoment is of voor rouwbegeleiding, vaak hoor ik verdriet in een mensenleven. Onvoorstelbare gebeurtenissen.  Daar stem ik op af, op de mensen. Ik ga er voor zitten, wandelen, voelen. De beelden komen en ik weet wat ik ga doen bij de volgende afspraak.

Zou je graag begeleid worden, op jou gericht, op wie jij bent? Neem gerust contact op door te bellen of via Whatsapp 0631052510, Messenger, of via het contactformulier.

Begeleiding, je gehoord voelen. Ik kan je helpen vanuit liefde te leven