Monique Dhooge

Rituele Levensbegeleiding

Maskers af

Slaapmutsje

De tijd gaat snel. Inmiddels is het alweer zondag na Pasen. De Passion die donderdag voor Pasen op televisie te zien was heb ik pas op tweede paasdag gekeken. Jezus was al verrezen. Ik keek nog naar de gebeurtenissen van Goede Vrijdag. Wat ik mooi vond, wat iedere dag weer terugkomt, is dat Jezus de leerlingen vertelde dat iedereen gelijk is. Iedereen is hetzelfde. Wie ben je als je je masker afdoet? Dan ben je net als ieder ander mens. De ander is zoals jij bent. Of je gelooft in God, universum, het goddelijke, de bron, Al. We zijn allemaal één.

Onze boosheid, bitterheid, angsten, raar gedrag zijn onze maskers die we dragen om onze ware gevoelens te verbergen. Als we bedenken hoe de ander is zonder masker, dan kun je de ander in zijn of haar kwetsbaarheid zien. Dan zie je jezelf in de ander. Wie de ander ten diepste is. Alleen met het hart kun je goed zien, zegt Vos in De kleine prins. Maskers af om echt bij de ander te zijn.

Alleen met het hart kun je goed zien

Wil je meer weten, neem gerust contact op. Een eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

Ga naar de contactpagina, 0631052510 Whatsapp of bellen, via Messenger of stuur een mailtje naar info@moniquedhoogerituelelevensbegeleiding.nl