Monique Dhooge

Rituele Levensbegeleiding

Zomerzonnewende Reijsehoeve zondag 19 juni

Zomerzonnewende 19 juni

Het symbool voor deze avond was Kracht

Zondag 19 juni hebben we de zonnewende gevierd. Om stil te staan bij een bijzonder groeimoment in de natuur en ons zelf. En om de zomer welkom te heten.

Het symbool voor deze avond was Kracht.

Kracht, we hebben het zo nodig.

Voor veel mensen is het leven een gevecht. Iedere dag opnieuw moeite met opstaan. De zenuwen al voordat men de dag begonnen is. Over doorgaan, al is het moeilijk.

Iedere dag weer kracht vinden, krijgen. Omdat het leven ondanks alle moeite toch de moeite waard is.

We luisterden naar het lied Vechter. gezongen door de Belgische presentatrice Margriet Hermans en dochter Celien.

Zonnewende geeft een bijzondere kracht. Een natuurlijke kracht. We zijn natuur, al vergeten we dat vaak. De natuur heeft ons niet nodig. Wij hebben de natuur nodig. Hard nodig.

Ik heb een verhaal verteld over Raynor Winne en haar partner Moth die ongeneeslijk ziek werd. Zij gingen wandelen, maandenlang, aan de oostkust van Engeland. Over de kliffen. Zij hadden bijzondere natuurervaringen. Door brullende zeehonden in een baai werden zij gewekt. Of tussen duizenden lieveheersbeestjes werden zij wakker. Tijdens het wandelen werd de ziekte eerst erger. Daarna is Moth genezen. Ze wonen nu in een oude ciderboerderij waar ze een zijn met de natuur. Het meest voelen ze zich thuis in de natuur. Om die reden gaan zij nog vele maanden per jaar de kustroute wandelen en zijn zij maanden van huis.

Als ritueel hebben we symbolen gezocht die ons helpen onze intentie komende maanden kracht te geven. Steentjes, hout, mos, bloem.

Het was weer een bijzondere avond. Verbinding, gemeenschapsgevoel, weer opgeladen met goede energie. Sommigen leerden weer nieuwe mensen kennen. Altijd weer fijn.

Wil je een keer een avond meemaken? Of een hele dag? Hou de website of deze pagina in de gaten. De bijeenkomsten zijn zeer de moeite waard. Het brengt je uit de hectiek van het dagelijks leven. Je kunt je op de website ook inschrijven voor een inspiratiebrief.

Een bijzondere, gezellige zonnewende en een mooie zomer gewenst!